lauantai 9. helmikuuta 2013

Varustevinkki


Saatiin Kolumbiassa vinkki kanssamatkaajilta filtteripullosta; sen voi täyttää mistä tahansa makeanveden lähteestä, ja filtteri suodattaa niin taudinaiheuttajat kuin kemikaalitkin. Maissa, joissa puhdas vesi ei ole itsestäänselvyys, on filtteripullo loistava keksintö. Säästyy luontoa (ja rahaakin), kun ei tarvitse ostaa koko ajan pullovettä.

Tilasimme omat pullomme joulun alla, kun Jani oli menossa veljensä luo Miamiin ja niin ollen meillä oli muutaman viikon pysyvä postiosoite, johon vastaanottaa paketteja. Filtteripulloja valmistavat useammatkin firmat, mutta tilasimme omamme Drinksafe-Systemsiltä, ratkaisevina etuina suurin suodatettavan litramäärä (1600l) ja filtterin automaattinen sulkeutumismekanismi suodattimen tullessa tiensä päähän.

Ekopullo tositoimissa Lake 69:llä.
Alkuun tuntui filtterin läpi tulevan vesi ärsyttävän hitaasti, mutta siihen tottuu. Maku vaihtelee täyttämiseen käytetyn veden laadun mukaan, muttei filtteröity vesi ole maistunut kertaakaan erityisen pahalta tai epäilyttävältä. Tuota meidän pulloa ei saa kallistaa vaan vesi pitää imeä kuin pillistä filtterin läpi, minkä miinuksena on se, ettei pullosta saa puhdistusvettä esim. hedelmille tai hammasharjalle. Samaisella firmalla on tosin saatavilla myös muovinen pullovaihtoehto, josta veden saa puristettua filtterin läpi.

Kaiken kaikkiaan ollaan oltu tyytyväisiä hankintaan, suosittelen! Erityisesti jos matkaa maissa, joissa hanoista ei keskimäärin saa juomakelpoista vettä on ekopullo loistava investointi. Kerralla joutuu pullosta maksamaan hiukan enemmän kuin kaupan pullovedestä, mutta ostos maksaa itsensä takaisin vedensaannin helppoutena, hyvänä mielenä ja lopulta myös rahallisena säästönä, puhdasta vettä tarvitsee päivittäin yllättävän paljon kaikenlaiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti